Tips og tricks til din te

En friskbrygget kop te har en helt speciel evne til at skabe ro. Men en kop te i hånden sænker vi skuldrene, trækker vejret dybere, bliver opmærksomme på dufte og temperaturer og lander i den lille lomme af nærvær, som teen skaber. Al te – på nær urtete – er blade fra planten camellia sinensis. Om det er grøn, hvid eller sort te afhænger af, hvordan bladene er behandlede, og hvor oxiderede de er. Oxideringen ændrer bladenes smag og egenskaber dramatisk – lidt ligesom når et æble bliver mørkere, når det bliver stødt eller skåret over og påvirket af luftens ilt.

GRØN TE

Den grønne te er kendt for sine opkvikkende og sundhedsfremmende egenskaber og har været drukket i Asien i mange tusind år. Bladene høstes og dampes med det samme, så de milde og grønne smagsnuancer bevares.

 

HVID TE

Når grøn te får lov at ligge lidt efter plukningen, bliver den til hvid te. En kop hvid te er lidt lysere i farven, men smagsmæssigt kan den have utrolig meget karakter – lige fra det frugtige og saftige til det røgede og let krydrede.

 

SORT TE

Sort te er blevet rullet og børstet for at sætte gang i oxideringen af bladene og skabe den dybe smag, der kendetegner sort te. Sort te kan have mange nuancer og kan både være frugtig, maltet og krydret.

 

URTETE

Urtete kan være lavet på planter, blomster, urter og krydderier. I årtusinder har folk over hele verden drukket urtete pga. af den stimulerende, beroligende og helende effekt. Urtete er uden koffein.

Opbevar din te korrekt

Hvis du passer godt på din te, kan den holde rigtig længe. Sørg for at opbevare tebladene i en lufttæt beholder og stil den tørt, mørkt, ikke for varmt og væk fra stærke lugte.

Se vores store udvalg af opbevaringsglas her

Fyld ikke filteret for meget op, men sørg for, at tebladene har plads til at udvide sig, så smagen kan udvikle sig bedst muligt.

 

 

Et must-have til alle te-elskere Grand Cru-termokanden til te er udviklet specifikt til at brygge den perfekte kande te. Den funktionelle te-si gør brygningen nem og enkel, og te-termokandens konstruktion holder teen varm i ekstra lang tid. Te-termokanden er en del af Grand Cru-kollektionen, der med sine karakteristiske linjer og flotte detaljer har et elegant udtryk. 

Se nærmere på Grand Cru te-termokanden her

Sådan bruger du te-termokanden

01. Vandet Først

Hæld det kogende vand i kanden, og lad kanden stå uden låg et par minutter, så vandet køles ned til den rette temperatur

02. Fyld Sien

Fyld den integrerede si med en passende mængde te, og skru den fast. Husk, at tebladene skal have plads til at udfolde sig.

03. ET ENKELT KLIK

Klik filteret af, når teen har trukket. Trækketiden afhænger af te-typen og din smag. Lad ikke teen trække for længe – det kan gøre den bitter.

Brygger du en hel kande te er tommefingerreglen, at der skal bruges én tsk. te pr. kop plus én ekstra.

 

 

Temperaturer og trækketider

 

Grøn te

• Vandtemperatur: 75-80 grader
• Trækketid: 2-4 minutter

Hvid te

• Vandtemperatur: 70-80 grader
• Trækketid: 2-4 minutter

Sort te

• Vandtemperatur: 95-100 grader
• Trækketid: 3-6 minutter

Urtete

• Vandtemperatur: 95-100 grader
• Trækketid: 3-6 minutter

Termokander og Tebryggere

Krus & Kopper

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven