SERVER EN LIDT BEDRE ØL

DEN LILLE ØL GUIDE

Godt øl fortjerner at være velskænket. De fleste har ét ølglas, de bruger til alt øl. Det er en smagssag, men visse glas har dog nogle fordele ift. nogle øltyper. 
Vores ølglas er designet til dem der har brug for ét godt ølglas.

Grand Cru Ølglassets høje tulipanformede pokal gør det velegnet til mange typer af øl – både lyse pilsnere og mørke ales. 

Det rummelige Premium ølglas giver plads til, at øllets smag og duft kan træde helt frem. Brug både ølglasset til den iskolde pilsner og til den mere kraftige øl, der har brug for plads til at udfolde alle sine smagsnuancer.SERVERINGSTEMPERATUR PÅ ØL

Temperaturen kan påvirke øllets smag og aroma.

Lyse og lette øltyper som pilsner og hvedeøl bør være kolde med en serveringstemperatur på 3-6 grader.

Mørk og mere komplekse øl som bayer, mørk lager, stout og ale bør have en højere temperatur og holde 6-8 grader, så smagsnuancerne ikke dæmpes for meget.

 

SÅDAN UNDGÅS EN FLAD ØL

Det er kulsyren i øllet, der gør øllen frisk. Når den forsvinder, kan øllen opleves fladt.

En ting der kan holde længere på kulsyren er at køle glasset i fryseren eller i køleskabet inden servering. Kulsyren i øllen er det der gør den frisk, så den skal vi have til at holde så længe som muligt.

Foruden temperaturen, betyder opskænkningen også noget. Skænk øllen i en 45 graders vinkel - jo mere forsigtigt man skænker, jo mindre kulsyre frigives. Sørg for at skænke forsigtigt op så øllen holder så mange bobler og kulsyre i sig som muligt.VÆLG DEN RIGTIGE ØL TIL MADEN

Har du lyst til en øl til maden? Det er vigtigt at skabe balance og harmoni mellem maden og øllet. Smagen og aromaen skal matche eller supplere hinanden. Hvis øllet er bittert, forstærkes madens bitterhed, og øllet bør have lidt mere sødme end den mad, der serveres. Alkohol og bitterhed nedbryder fedt i maden og er med til at rense munden. Til de enkle retter bør du vælge en let og lys øl, mens du til en kraftig og tung ret bør gå efter en mere fyldig og smagfuld øl.

Pilsner & hvedeøl

Hvedeøl skænkes ad to omgange, og til slut slynges flasken rundt for at få alle gærsegmenter med over i glasset. Hold glasset i 45 grader og skænk øllet, så du rammer midt på glasset i en jævn og rolig stråle.

Hvedeøl med lav bitterhed og svag syrlighed passer godt til fisk og skaldyr. En frisk pilsner eller hvedeøl passer også godt til stærk, krydret mad som indiske karryretter og thaimad. Hvis du vil prøve noget interessant, så passer en fyldig pilsner også til milde oste, eller du kan prøve en lys hvedeøl med et strejf af citrus sammen med frisk frugt.

Ale

Ale skænkes med en rolig stråle, som skal ramme midt i glasset. Glasset fyldes halvt op, så der er plads nok til at samle aromaen i glasset, hvilket giver en bedre smagsoplevelse.

Ale passer godt til traditionel nordisk mad som f.eks. frikadeller og er også godt til rødt kød. En lys ale eller india pale ale passer godt sammen med fede retter bestående af fisk, kød og pizza. Du opnår en interessant smagssammensætning ved at drikke en mørk ale sammen med din dessert, hvis den indeholder vanilje, karamel eller chokolade.
GUIDE TIL OPVASK AF ØLGLAS

Vores ølglas kan naturligvis gå i opvaskemaskinen ved max. 55°.  Vi anbefaler dog at man vasker glassene op i hånden, så man sikrer et flot og stabilt skum på øllen. En opvaskemaskine bruger afspændingsmiddel, så hvis man vasker sine glas op i maskinen, påvirker det skummet på øllen, så det falder hurtigere.

Tip: Anvend parfumefri opvaskemiddel og sørg for at skylle glasset grundigt. Når du skal tørre dine glas, kan vi anbefale dig at anvende et fnugfrit viskestykke.

GLAS TIL PÅSKEBORDET

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven