OPSKRIFTER

GRAVAD LAKS M/ FENNIKELFRØ ELLER DILDFRØ OG APPELSIN

Gravad laks med marinade

(Vær opmærksom på at laksen skal trække 3 dage på køl.) 

SÅDAN GØR DU:

Det skal du bruge:

Til ca. 10 personer

½ side fersk laks af ca. 800 g
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 spsk fennikelfrø eller dildfrø - ristet let i ca. 20 sekunder på en tør varm pande
2 dl fransk dijon sennep
500 g rørsukker
½ økologisk appelsin i skiver
1 håndfuld hakket frisk dild

RÆVE SAUCE:
1 ½  dl dijonsennep
1 dl brun farin
1 spsk raps olie
revet skal og saft af ½ citron
1 håndfuld hakket dild 

Laksen befris for eventuelle ben og strøges på kødsiden og skindsiden med en blanding af salt, sukker og krydderi. Dæk laksen til med madfilm og lad den trække på køl et døgn. Laksens kødside smørres med dijonsennep og dækkes med farin. De tynde skiver appelsin fordeles til sidst ovenpå farinen. Lad trække på køl 2 døgn. Vendes 4 gange undervejs så også kødsiden får lov at ligge nedad. Væske vil trække ud af laksen og smelte sukker og dijon til en smagsfyld marinade som mørner og giver smag ind i fisken.

RÆVE SAUCE:
Alle ingredienser røres sammen og lader stå i 30 min indtil sukkeret er opløst.

SERVERING:
Marinaden tørres af fisken med bladet fra en kniv, drysses m hakket dild og skæres i tynde skiver.

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven