APPELSIN MOUSSE M/ SYLTET FRUGT OG HAVRECRUMBLE

SÅDAN GØR DU:

Udblød husblassen i iskoldt vand.

Det skal du bruge:

Til 10 personer

12 blade husblas
8 stk pasteuriserede æggeblommer
8 stk pasteuriserede æggehvider
250 g fint rørsukker
1 tsk økologisk knust vaniliepulver
2 stk øko appelsiner (finretevet skal)
1 stk økologisk citron (fintrevet skal)
3,5 dl friskpresset appelsinsaft (af ca. 5 appelsiner)
½ dl citronsaft (af ca. 1 citron)
5 dl piskefløde

HAVRECRUMBLE:
75 g blødt smør
100 g sukker
1 stort æg
75 g hvedemel
1 tsk vaniliesukker
1 lille tsk bagepulver
1 knivspids salt
125 g grov hvalset havregryn

SYLTEDE ABRIKOSER OG SULTANA ROSINER:
65 g tørrede abrikoser
65 g tørrede sultana rosiner
100 honning
1 dl lys balsamico
3 stk stjerne anis

  1. Pisk æggehviderne skummende i en ren skål og tilsæt så halvdelen af sukkeret lidt af gangen til en marengs. Pisk i ca. 5 minutter indtil marengsen er sej og helt stiv.
  2. I en ny skål piskes æggeblommerne hvide og skummende med den anden halvdel af sukkeret i ca. 5 minutter. Tilsæt revet skal af appelsin og citron samt vanilje pulver til æggeblommemassen.
  3. Pisk så fløden til en let flødeskum (ca. 3-4 minutter).
  4. Halvdelen af appelsinsaften koges op i en kasserolle og tages af varmen når den koger. Tilsæt husblassen der er presset fri for vand. Pisk husblassen ud i den varme appelsinlage indtil den er smeltet helt. Tilsæt resten af appelsinsaft og citronsaft til gryden og rør rundt.
  5. Æggeblommemassen røres ned i husblassen .
  6. Derefter vendes flødeskummen forsigtigt ned i massen med en dejskraber og dernæst marengsen.

Når moussen er blandet helt sammen, sættes den i portionsglas eller en skål til anretning og sættes på køl. Anrettes med lidt hakket syltet frugt på toppen og havre crumble

HAVRECRUMBLE:
Blødt smør og sukker røres sammen i en skål. Rør et stort æg ud i massen og tilsæt mel, vaniliesukker, bagepulver og salt. Rør rundt indtil massen er glat og fold til sidst havregrynet i dejen. Fordel dejen på bagepapir i en lille springform eller bageform og bag ved 175 grader i 20 minutter indtil kagen er gylden. Kagen brydes op med en spiseske, så den deles i krummer. Bages videre i ovnen ved 150 C af 4 gange 10 minutter. Vend rundt i crumblen efter hver 10. minut. Så den bliver bagt jævn gylden. 

SYLTEDE ABRIKOSER OG SULTANA ROSINER:
Balsamico, honning og stjerne anis koges i en lille kasserolle i ca. 4 minutter. Tilsæt den tørrede frugt og lad det koge med i ca. 3 minutter. Stil frugten på køl og hak det fint ved servering. Kan gemmes og opbevares i et syltetøjsglas.

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven