Opskrifter

Julens bedste æbleskiver

Æbleskiver

Ingredienser

Ca. 30 stk. 45 min. + 30 min. hviletid

4 dl kærnemælkl
3 æggeblommer
3 æggehvider
250 g. hvedemel (ca. 4¼ dl)
½ tsk. natron
1 spsk. sukker
¼ tsk. groft salt
3 spsk. smeltet smørk

Det eneste, der er bedre end æbleskiver, er hjemmelavede æbleskiver. Her får du opskriften på en af julens helt store klassikere med et tvist af appelsin og kardemomme.

Sådan gør du

Bland kærnemælk og æg sammen med mel, natron, sukker og salt i en røremaskine ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til blandingen er jævn.

Lad dejen hvile tildækket i ca. ½ time. Pisk æggehviderne meget stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en kande eller skål.

Varm æbleskivepanden godt op og kom lidt fedtstof i hvert hul. Fyld hullerne ¾ op og bag æbleskiverne ved jævn varme - vend dem af og til med en kødnål. Tag æbleskiverne af panden og nyd dem varme.

Tips: Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.

 

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven