OPSKRIFTER

ÆBLEGLØGG M/ KARDEMOMME OG INGEFÆR

Æblegløgg med ingefær/kardemomme

obs. Kan trække 1 døgn på køl.
Til ca. 10 personer

SÅDAN GØR DU:

Læg 250 g lyse rosiner i blød i 1dl Calvados, lad det trække gerne natten over.

Det skal du bruge:

3 L æblemost
200 g ingefær
10 kardemommekapsler
1 spsk sorte peberkorn
2 spsk korianderfrø
220 g rørsukker
Saft af en halv citron

FYLD:
250 g lyse rosiner
1 dl calvados

Skrab skalen af ingefæren med en kniv eller kartoffelskræller, og snit den i tynde skiver. Kog æblemosten op i en gryde sammen med ingefæren og de øvrige krydderier, og lad det smire stille i 20 minutter. Afslut med at opløse sukkeret i gløggen. Du kan med fordel lade drikken trække med krydderier til dagen efter. Gløggen sigtes og koges op på ny. Smag til med citronsaft og tilsæt de lyse rosiner til gløggen lige før servering.

Med mere krudt i/ alkohol:
1 L æblemost kan erstattes med en flaske hvidvin. Når mosten har kogt med krydderierne, sigtes de fra gløggen og vinen tilsættes. Det hele lunes op til lige før kogepunktet, så alkoholen ikke fordamper.

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven