Opskrifter

Rabarberis med mynte

Rarbarberis med mynte

Ingredienser

 

600 g rabarber
½ dl vand
15 g ingefær
75 g lyst muscovado sukker
Saft fra 1 citron
4 pasteuriserede æggeblommer
1½ spsk. sukker
1 stang vanilje
2½ dl piskefløde
3 pasteuriserede æggehvider
1½ spsk. sukker
Blade af citronmelisse

Frisk og syrlig dessert

Sådan gør du

Skær rabarberne stykker – 1-1½ cm. Bland rabarber, vand, sukker og ingefær i skiver i en gryde, varm det op til kogepunktet, og lad det simre i cirka 10 minutter. Fisk ingefæren op, hæld rabarberkompotten gennem en sigte og rør citronsaften i. Sæt derefter rabarbersaften i køleskabet, indtil den er helt afkølet.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen, til det er let og luftigt. Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen. Vend rabarberkompotten forsigtigt i. Pisk hviderne næsten stive, vend sukkeret i, og pisk igen, til de er helt stive ligesom marengs. Vend æggehviderne i æggemassen. Smag til med citron til du har den ønskede syrlighed. Kør isen på en ismaskine eller frys den i cirka 5 timer, og rør 2-3 gange undervejs. Serveres gerne sammen med vaniljeis og pyntes med blade af citronmelisse.

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven