Opskrifter

Kransekage

Kransekage tårn med glasur


Opskriften passer til 12-14 personer (Tid: 60 minutter).

Ingredienser

Du skal bruge:

400 g marcipan

175 sukker

1 æggehvide ca. 1/2 dl

Pynt:

100 g flormelis

ca. 5 tsk. pasteuriseret æggehvide

Smeltet chokolade 100 g chokolade (mørk, lys eller hvid)

Sådan gør du

Marcipan, sukker og æggehvide æltes grundigt sammen med hænderne. Dejen rulles ud til to lige store pølser, der er 60 cm lange. Hænger dejen i bordet, så drys evt. lidt flormelis. Skær den ene pølse ud i tre stykker på hhv. 15, 18 og 27 cm. Skær den anden pølse ud i tre stykker på hhv. 12, 21 og 24 cm. Tril det lille stykke dej, der vil være i overskud til en kugle, tryk den lidt spids, og gem den til toppen af kransekagen.

Form hver pølse til en ring og tryk dem lidt spidse i toppen og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.

Bag kransekageringene i ovnen ved 190° (eller 170° varmluft) i 10-15 minutter, til de er gyldenbrune. Husk at lade dem køle af på bagepladen, før du flytter på dem. 

 

Glasur: 

Rør flormelis og æggehvide sammen til en jævn glasur. Rul et lille kræmmerhus af et stykke bagepapir, og hæld glasuren i. Klip et lille hul i spidsen af kræmmerhuset, og sprøjt glasuren på kransekageringene i et jævnt zigzagmønster. Lad glasuren stivne.

Smeltet chokolade: Bræk chokoladen i mindre stykker, som du lægger i en varmefast skål og smelt det over vandbad. Sådan samler du kransekagen: Pensl smeltet chokolade på den næststørste kransekagering, og læg den oven på den største ring, mens chokoladen endnu er våd. Fortsæt med at lime ringene sammen med chokolade på denne måde – hold forsigtigt på indersiden af dem, så du ikke kommer til at mase glasuren på ydersiden. Til sidst limer du den lille top fast med chokolade øverst på kransekagen

Stil kransekagen på et rundt fad, og dæk den forsigtigt med husholdningsfilm, til den skal spises.

Server med en sød Champagne, Cava eller Moscato d’Asti. En tør vil ikke passe til, da den vil komme til at virke decideret sur på grund af den høje sødme i kagen. Så går efter søde bobler :-)

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven