Opskrifter

Blåbærtærte

Blåbærtærte

Ingredienser

 

Tærtebund

3 dl. hvedemel
100 g. smør
3 spsk. koldt vand

Fyld

5 dl. vaniljecreme (færdigkøbt eller hjemmelavet)
400 g. blåbær (frosne eller friske)
1 dl. sukker
2 spsk. majsmel

 

Sådan gør du

Smørret skæres i små stykker og smuldres godt ind i melet med fingrene. Samles med vand til en fast dej. Lad dejen hvile køligt en halv times tid.

Imens blandes blåbær, sukker og majsmel forsigtigt sammen, så bærrene holder sig så hele som muligt.

Dejen rulles ud og lægges i tærteformen. Læg bagepapir over tærtebunden og fyld med ris eller linser, så den holder formen under forbagningen. Sættes i ovnen ved 180°C alm. ovn i 15 minutter.

Bagepapiret fjernes, vaniljecremen fordeles i formen og bærrene lægges ud over. Tærten bages yderligere 20-25 min ved 200°C alm. ovn.

Afkøl tærten til fyldet er blevet fast og pynt gerne med lidt friske blåbær og tyndt revet citronskal.

Kan serveres med vaniljeis eller creme fraiche.

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven