Opskrifter

Avocado toast

Avocado toast med blødkogt æg

Ingredienser

4 stk. mellemstore æg
2 skiver bacon
havsalt

TOAST:
2 modne avocadoer
4 tykke skiver rugbrød
1 citron

MAYO:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. dijon sennep
1 dl rapsolie
ristede hasselnødder og karse
1 knivspids havsalt
2 spsk. hvidvinseddike
½ dl god hasselnøddeolie

med karse, bacon, salt & avocado toast på grillet rugbrød hasselnøddemayonnaise. (4 personer)

Sådan gør du

Æggeblommer piskes hvide med eddike og salt. Rapsolien piskes i en tynd stråle, kun lidt ad gangen så mayoen ikke skiller. Til sidst piskes hasselnøddeolie i, og smages til med yderligere eddike og salt. 

Mayoen skal gerne være tyk og samlet. Mayoen kan være nemmest at røre hvis alle ingredienser har samme temperatur, tag derfor evt. de pasteuriserede blommer ud lidt før, så de har stuetemperatur. Så skiller den ikke så nemt.

Baconen skæres i helt fine tern og bages i ovnen på 160 grader til den er brun og sprød. Det værste fedt hældes fra og dryppes evt. af på et stykke køkkenrulle. Kog æggene i kogende vand i 6 min.

Rugbrødet steges gyldent ved middel varme i lidt rapsolie. Rugbrødet smøres med hasselnøddemayonnaise, skiver af avocado lægges ovenpå, stænket med lidt citronsaft og salt. Drysses med karse og grofthakkede let ristede hasselnødder.

Anret æg i æggebæger og server med avocado toast, bacon og salt ved siden af.

Forslag til serveringen

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven