Opskrifter

Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Ingredienser

 

1 l. mel 

0,5l. vand

2 tsk salt

En kugle gær på størrelse med en ært

Et rustikt brød med kraftig skorpe og god krumme.

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en skål og bland resten af ingredienserne i. Rør ikke for meget - kun lige til melet er vådt. Tanken er at brødet ælter sig selv, når det hæver. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen stå på bordet i 12 timer. Du kan også sagtens stille det i køleskabet i et par dage. 

Hæld dejen ud på et meldækket bord. Fold nu den fyldende dej over sig selv, først to gange på den ene led, så to gange på den anden. Læg dejen op i en skål, der er smurt på indersiden med olie og drysset med lidt mel. Lad den hæve i yderligere to timer. Sæt din gryde i en 250 grader varm ovn – helst en tyk emalje- eller støbejernsgryde, det kunne også sagtens være vores stegeso af glas med låg. Tag den brandvarme gryde ud af ovnen, og hæld med det samme dejen op i gryden. Læg låget på og sæt gryden tilbage i ovnen. Tag låget af efter 30 minutter, sænk temperaturen til 230 grader, og bag i yderligere 15 minutter.

Tag brødet ud af ovnen, vip det ud af gryden og lad det afkøle på en rist.

Vi kan varmt anbefale dig at eksperimentere med forskelligt typer mel. 

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven