Opskrifter

Porretærte

Tærte

med porrer, spinat, bacon og gedeost. Anis syltede dadeltomater. (4 pers.)

Det skal du bruge

DEJ:
100 g hvedemel
150 g koldt smør i tern
100 g groft hvedemel
1 æggeblomme

FYLD:
3-4 stk. store porrer
500 g babyspinat
125 g gedeost i olie fra thebstrup mejeri (eller gedeostrulle)
2 skalotteløg
125 g røget bacon
rapsolie til stegning

ÆGGEMASSE:
4 æg
½ tsk. fintrevet muskatnød
revet skal af 1 citron
2 ½ dl creme fraiche 38 %
salt og sort peber 
(evt. 100 g revet emmentaler)

SYLTEDE TOMATER:
400 g røde dadeltomater
100 cl lager eddike
100 g sukker
5 stk. stjerneanis

SÅDAN GØR DU:

DEJ:

Hvedemel og koldt smør kan med fordel blendes i en foodprocessor, til det ligner revet parmesan, eller masseres sammen med hænderne. Tilsæt æggeblommen og 1-2 spsk. koldt vand. Ælt dejen til den samler sig og form den til en kugle, pak den ind i film, og læg den i køleskabet i ca. 1 time. Rul dejen ud på et melstrøget bord, og læg den i en smurt tærteform. Dæk hele tærtedejen med et stykke bagepapir og fyld den op med tørre bønner el. lign. Så undgåes at kanterne glider ned når tærten forbages. Forbag tærten i ovnen ved 180 grader i 15 minutter, fjern bønnerne og afkøl på en bagerist.

 

FYLD:

Spinat skylles grundigt og løgene hakkes. Porren flækkes på langs, snittes i 1 cm tykke skiver og skylles grundigt.Fjern eventuelt det yderste lag af porrerne. Løg, porre og spinat sauteres af på en pande i rapsolie og dryp derefter af i en sigte. Bacon i tern ristes af ved middel varme indtil baconen er sprød og gylden. Grønt og bacon fordeles i tærtebunden og brud af gedeost fordeles ovenpå.

 

ÆGGEMASSE:

Æg, creme fraiche, citronskal og krydderier piskes sammen og hældes over tærten.Drysses evt. med revet emmentaler. Bages ved 200 grader i 25-30 minutter.

 

SYLTEDE TOMATER:

Sukker, eddike og stjerneanis koges ind til en tynd sirup, tjek den ved at dyppe en kold spiseske i siruppen, den skal sætte sig fast som et klistret lag på skeen. Siruppen køles en smule af og den lune sirup hældes over de halverede dadeltomater og trækker i ca. 30 min. før servering til tærten.

{{basket.TotalItems}}
{{lineitem.ProductName}}

{{lineitem.VariantName}} - {{lineitem.Quantity}} x {{lineitem.FormattedPrice}} {{lineitem.FormattedPrice}}

{{lineitem.FormattedTotal}}

Din kurv er tom ;(

{{discount.Name}}

-{{discount.Price}}

Subtotal

{{basket.FormattedSubTotal}}

Forsendelse

{{basket.FormattedShippingTotal}}

Total {{basket.FormattedOrderTotal}}

Heraf moms

{{basket.FormattedTaxTotal}}

Produkt er tilføjet til kurven